keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Honey, you say potato, I say vodka *

*Will & Gracen Karen Walkerilla on
tv-historian parhaat onlinerit
 
Oi se tunne, kun jotain odottaa malttamattomana kuin lapsi joulua! Lapset ovat tosin tunnetusti yksinkertaisia ja aikuisten maailmassa joulun voittaa uusi suosikkisarja. Televisio on parempaa eskapismia, ei lihota ja tulee halvemmaksi kuin joulu. Ihmiset televisiossa nӓyttӓvӓt paremmalta kuin sukulaisesi, ovat hauskempia ja viisaampia, eivӓtkӓ pyydӓ takaamaan lainojaan.

Mutta kuten reaali-ihmisistӓ, televisiosarjoistakin enemmistӧ on ajanhukkaa. Parhaita sarjoja taas vaalitaan kuin ystӓviӓ. Rakkauteni Frendeihin on kestӓnyt kauemmin kuin yksikӓӓn parisuhteeni. Toki, ystӓvӓtkin mokaavat toisinaan. Joey oli heikko, mutta Matt LeBlanc ansaitsi toisen mahdollisuuden ja Episodes on oikeasti aika hauska.

Tuleva syksy oli tuova tullessaan ilosen jälleennäkemisen. Iki-ihanan Will & Gracen isät David Kohan ja Max Mutchnick palaavat ruutuihin uudella homo-heterosuhteeseen perustuvalla sarjallaan nimeltä Partners. Eikӓ siinӓ kaikki: Partnersin ohjaajan tuoliin on istutettu komedialegenda Jimmy Burrows, joka on vastuussa mm. Frendien, Will & Gracen, Big Bang Theoryn, Dharma & Gregin ja Frasierin piloteista. Cocktailit tanaan ja hop, olin valmis tapaamaan uuden BFF:ni.

Mutta oih ja voih. Partnersin ensivaikutelma jättää toivomisen varaa. Sekä pää- että sivuhenkilӧt ovat auttamattoman stereotyyppisiä. Sarjan heterot ovat epäkiinnostavia. Tyyli on puhdasta will&gracea, mutta vuonna 2012 tämä näyttää 90-lukulaiselta ja kulahtaneelta.

Toisaalta: Frendien pilottijakso oli tӧnkkӧ; Will&Gracen ensimmäisessä jaksossa Willillä oli pitkä tukka ja Karen puhui normaalilla äänellä; Dallasin koko ensimmäinen tuotantokausi oli todella tylsä, eikä yhtäkään Melrose Placen päähenkilӧistä yritetty murhata sarjan ensimmäisen vuoden aikana. Ehkä Partnersilla on vielä toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti