tiistai 21. elokuuta 2012

Presidentti Obama ja George Clooney – BFF!


USA:n pressanvaalit lähestyvät ja Hollywood-tӓhtien on aika taas kaivaa shekkivihkonsa esiin. Demokraatit ovat tyypillisesti olleet suositumpia filmivӓen keskuudessa ja presidentti Obaman varainkeruujuhlien puuhanaisina ja –miehinӓ ovat toistaiseksi toimineet mm. Barbra Streisand, Sarah-Jessica Parker sekӓ tietysti George Clooney. Ja kuulostaa siltӓ, ettӓ Obamat ja Clooney ovat ehtineet myӧs ystӓvystymӓӓn miljoonien dollareiden sinkoillessa vaalikirstuun.

Barack ja George tapasivat alunperin Clooneyn lobatessa USA:n kogressia Darfurin konfliktin lopettamiseksi. Hiljattain antamassaan haastattelussa presidentti kutsui Clooneyta ”hienoksi mieheksi ja hyvӓksi ystӓvӓksi”. Michelle Obama, jolla on tunnetusti myӧs esteettistӓ silmӓӓ, totesi sen, minkӓ miljoonat naiset ympӓri maailman jo tietӓtӓvӓtkin: "He's cute, too".
 
Amerikkailaiset ovat outoa sakkia ja uskovat salaliittoihin enemmӓn kuin Eurooppa Jeesukseen. Maan republikaanit ovat vӓittӓneet jo vuosikymmeniӓ, ettӓ Hollywood-leffat ovat tӓynnӓ liberalistista propagandaa ja monet menevӓt niin pitkӓlle, ettӓ vӓlttӓvӓt tiettyjen starojen elokuvia poliittisin perustein. 

Clooney on luonnollisesti iso no-no republikaaneille. Georgen frendi Matt Damon ei ole suosittu hӓnkӓӓn konservatiivien keskuudessa. Vӓlttelisikӧ moni suomalainen vihreiden ӓӓnestӓjӓ Hannele Laurin elokuvia tӓmӓn julkisesti tuettua Niinistӧӓ viime vaaleissa? Kieltӓytyvӓtkӧ Saulin kannattajat ostamasta Anssi Kelan musiikkia koska hӓn seisoi Haaviston joukoissa? Lue lisӓӓ poliittisen nӓkemyksen vaikutuksista amerikkalaisten leffavalintoihin tӓӓltӓ.  

Be my BFF? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti