torstai 9. elokuuta 2012

What Did Madonna Do?


Her Madgestyllӓ on ollut kiireinen viikko. Ikӓӓn kuin supermegastaran pӓivӓtyӧ eli MNDA- kiertue ei olisi tarpeeksi, laulajan korvan juuressa tuntuu surraavan solkenaan jos jonkinlaista maanvaivaa Elton Johnista Vladimir Putiniin.

Viikko alkoi vaihdevuosista kӓrsivӓn Candle in the Wind- trubaduuri Elton Johnin ilkeämielisillä kommenteilla. Las Vegasin kasinoilla esiintyvä Elton kuittasi tv-haastattelussa, että Madonnan ura on ohitse, kiertue floppi ja laulaja näyttää “markkinastripparilta” (mitӓ ikinӓ se tarkoittaakaan. Kuvagoogletin “fairground stripperin” ja sain tulokseksi pelkästään kuvia Eltonista ja Madonnasta, joten tulevien sukupolvien näkӧkulmasta fairground stripper = Madonna). 

Markkinastrippari Madonna antoi tukensa Pussy Riotille tiistai-iltana 
Moskovassa. Onko kukaan vinkannut Madgelle Suomen ӓӓrioikeiston noususta?
Ja mikӓ oli Madonnan reaktio Eltonin ajatelmiin? Lӓhipiirien mukaan “EVVVK”. Toisaalta The Queen of Pop poltti luultavasti Elton John's Greatest Hits  -albuminsa roviolla jo vuoden 2004 Q Awardsien jӓlkimainingeissa, joissa Elton haasteli nӓin: “Madonna, best live act? Fuck off. Since when has lip-syncing been live? Sorry about that, but I think everyone who lip-syncs on stage in public when you pay like 75 quid to see them should be shot. Thank you very much. That’s me off her Christmas card list, but do I give a toss? No.”

Mutta kissatappeluista maailmanpolitiikkaan. Madonna ei ujostellut ottaa kantaa Pussy Riot- jupakkaan Moskovan keikallaan tiistai-iltana. Madge ei ole ensimmӓinen Pussy Riotille tukensa antanut poptӓhti, mutta takuulla isoin. Ja tӓmӓniltainen Pietarin konsertti lupaa lisӓӓ pӓӓnvaivaa Venӓjӓn PR-koneistolle, sillӓ Madonna on ilmoittanut jakavansa keikallaan vaaleanpunaisia rannekkeita vastalauseena kaupungin fasistiselle homolaille

Mutta ei Madonna Venӓjӓlle mennyt vain lauluja laulelemaan ja politiikkaa tekemӓӓn. Bisneshaukka avasi Moskovassa keikkailun lomassaluksuskuntosali Hard Candyn rikkaille venӓlӓisille. Ja kaikki tӓmӓ ajassa, jolloin tavalliset kuolevaiset ovat juuri toipuneet edellisen viikonlopun kujeista. Bring on Saturday and Helsinki! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti